Vinkkejä keräyspisteen perustamiseen

 

Oletko perustamassa yrityksellenne Joulupuun lahjojen keräyspistettä? Hienoa!

Keräyspisteen perustaminen on helppoa ja vain luovuus on rajana siinä, millaisen voitte keräyspisteestänne koristella.  Joulupuu Tampereen materiaalipankista saat tarvittavat materiaalit käyttöösi; tulostettavia julisteita, flyereita, kirjalliset ohjeet keräykseen osallistujille, bannerit sosiaaliseen mediaan käytettäväksi ja niin edespäin.  

 Materiaalipankki >

 

Mitä keräyspisteen perustaminen sitten käytännössä tarkoittaa?

Ensimmäisenä sinun pitää päättää, haluatko perustaa kaikille avoimen vai yrityksen sisäisen keräyspisteen.

Kaikille avoin keräyspiste sopii erityisesti myymälöihin tai muihin yrityksiin, joissa vierailee muutenkin useita ihmisiä päivän aikana. Kun keräyspiste on kaikille avoin, sinne on kuka tahansa oikeutettu tuomaan lahjoja. Julkaisemme kaikille avoimet keräyspisteet verkkosivuillamme ja markkinoimme niitä muutenkin mahdollisesti omissa kanavissamme.

Yriyksen sisäinen keräyspiste sopii hyvin erityisesti toimistoihin. Sisäinen keräyspiste on suunnattu pääasiassa yrityksen omalle henkilöstölle, mutta voitte halutessanne kannustaa myös omia asiakkaitanne tai yhteistyökumppaneita tuomaan keräyspisteelle lahjoja. 

Voit ilmoittaa yrityksenne mukaan täältä.

Haluatko perustaa keräyspisteen tapahtumaan? Ota meihin yhteyttä info@joulupuu.fi.

Miten keräyspisteen voi koristella?

Suosittelemme, että tulostat materiaalipankista keräyspisteelle ainakin julisteen ja ohjeet lahjojen tuojille, mutta muuten voit käyttää vapaasti luovuutta keräyspisteen koristeluun.

Tässä muutamia ideoita keräyspisteen toteutukseen:

 

Joulukuusi

Onko yrityksellänne jo valmiina joulukuusi? Yleinen tapa on kerätä Joulupuu-lahjoja joulukuusen alle.

 

Kerää lahjat laatikkoon/säkkiin

Koska joudumme tarkistamaan aina joululahjojen sisällön, on Joulupuu-keräyksen nykyinen suositus että lahjojen tuojat toisivat lahjat paketoimattomina. Tämän takia on hyvä idea kerätä joululahjoja keräyspisteellä esimerkiksi koristeltuun pahvilaatikkoon tai joulupukin säkkiin.

 

Lahjakortti-joulupuu

Vuonna 2019 haluamme entistä enemmän kannustaa ihmisiä antamaan lapsille lahjaksi aineettomia lahjoja, eli esimerkiksi lippuja elämyspalveluihin tai lahjakortteja. Voitte siis halutessanne korostaa tätä keräyspisteellänne ja kannustaa osallistujia ostamaan materiaalilahjan sijasta lahjakortin, joita voi kiinnittää kuusen oksiin esimerkiksi pyykkipojilla.