Tarkoitus

Joulupuu-keräyksen tarkoituksena on kerätä joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille, jotka ilman lahjoittajien joulumieltä saattaisivat jäädä ilman. Keräystä tukemalla varmistat, että kaikilla on mahdollisuus iloiseen jouluun!

Keräysaika ja osallistuminen

Vuoden 2020 lahjojen keräysaika on 15.11.-13.12.2020. Muut Tarkemmat ohjeet osallistumiseen löytyvät Osallistu Keräykseen-sivulta. 

Keräykseen osallistuvat yritykset

Keräykseen osallistumaan toivotaan Tampereen alueen yrityksiä tai muita organisaatioita, jotka voivat perustaa tiloihinsa oman keräyspisteen tai osallistua erillaisin lahjoituksin. Osallistamalla yritys tai muu organisaatio saa näkyvyyttä projektin puitteissa ja auttaa Tampereen alueen lapsia saamaan paremman joulun.

Vuonna 2020 Tammerkosken Nuorkauppakamarin toteuttamaan Joulupuu-keräykseen osallistui 70 yritystä ja lahjoja kerättiin yhteensä 10000 kappaletta. Rahalahjoituksia kerättiin 34 575 EUR.

Projektista ja tekijöistä

Keräys järjestetään vuosittain eri puolella Suomea paikallisten nuorkauppakamarien vapaaehtoisvoimin. Tampereen alueella keräyksestä vastaan Tammerkosken Nuorkauppakamari, ja lahjojen jakamisesta lapsille vastaa Tampereen Evankelisluterilainen Seurakunta.

Keräyksen toteuttamisen mahdollistavat myös lukuisat muut yhteistyökumppanit. Muista yhteistyökumppaneista ja heidän panoksestaan tiedotetaan joka vuosi erikseen.

Joulupuu on Keskuspuiston Nuorkauppakamarin rekisteröimä tavaramerkki.

Joulupuu-keräyksen kummi

Tammerkosken Nuorkauppakamarin toteuttamalla Joulupuu-keräyksellä on perinteisesti ollut kummi, joka toimii keräyksen suojelijana. Kummi on tyypillisesti pirkanmaalainen julkisuuden henkilö, joka auttaa keräyksen tunnettuuden parantamisessa ja haastaa alueen toimijat tekemään lahjoituksia.

Vuoden 2020 kummit ovat NikojaSanttu.

Aikaisemmin kummeina ovat toimineet:

  • 2019: Marko Anttila ja Jenni Hiirikoski
  • 2018: Heikki Silvennoinen
  • 2017: Armi Toivanen
  • 2016: Jutta Gustafsberg
  • 2015: Eila Roine
  • 2014 Jonne Aaron