Tarkoitus

Joulupuu-keräyksen tarkoituksena on kerätä joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille, jotka ilman lahjoittajien joulumieltä saattaisivat jäädä ilman. Keräystä tukemalla varmistat, että kaikilla on mahdollisuus iloiseen jouluun!

Keräysaika ja osallistuminen

Vuonna 2021 lahjojen keräysaika on 14.11-10.12. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen löytyy Osallistu Keräykseen-sivulta. Sivulta löytyy tiedot myös keräykseen sopivista lahjoista ja keräyspisteistä.

Keräykseen osallistujat

Keräykseen osallistumaan toivotaan erityisesti Tampereen alueen yrityksiä tai muita organisaatioita. Myös yksityishenkilöt voivat osallistua. Osallistamalla yritys tai muu organisaatio saa näkyvyyttä projektin puitteissa ja auttaa Tampereen alueen lapsia saamaan paremman joulun.

Vuonna 2020 Tammerkosken Nuorkauppakamarin toteuttamaan Joulupuu-keräykseen osallistui 70 yritystä ja lahjoja kerättiin yhteensä yli 10 000 kappaletta. Rahalahjoituksia kerättiin yli 34 575€.

Projektista ja tekijöistä

Keräys järjestetään vuosittain eri puolella Suomea paikallisten nuorkauppakamarien vapaaehtoisvoimin. Tampereen alueella keräyksestä vastaan Tammerkosken Nuorkauppakamari, ja lahjojen jakamisesta lapsille vastaa Tampereen Evankelisluterilainen Seurakunta.

Keräyksen toteuttamisen mahdollistavat myös lukuisat muut yhteistyökumppanit. Muista yhteistyökumppaneista ja heidän panoksestaan tiedotetaan joka vuosi erikseen.

Joulupuu-projektin vetäjänä Tampereella toimii vuonna 2021 Saara Rossi, saara.rossi@jci.fi. 

Joulupuu-keräyksen kummi

Tammerkosken Nuorkauppakamarin toteuttamalla Joulupuu-keräyksellä on perinteisesti ollut kummi, joka toimii keräyksen suojelijana. Kummi on tyypillisesti pirkanmaalainen julkisuuden henkilö, joka auttaa keräyksen tunnettuuden parantamisessa ja haastaa alueen toimijat tekemään lahjoituksia. 

Vuoden 2021 kummit julkaisemme syksyllä!

Aikaisemmin kummeina ovat toimineet:

  • 2020: Niko ja Santtu
  • 2019: Marko Anttila ja Jenni Hiirikoski
  • 2018: Heikki Silvennoinen
  • 2017: Armi Toivanen
  • 2016: Jutta Gustafsberg
  • 2015: Eila Roine
  • 2014: Jonne Aaron