Uudistuneen Joulupuu-keräyksen tarkoitus - Lahjoitamme vain rahalahjoituksia sekä lahjakortteja lapsille

Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräyksen tarkoituksena on kerätä joululahjoja Tampereen seudun vähävaraisten perheiden lapsille sekä eriarvoisessa asemassa olevien perheiden lapsille, juuri niille perheille, jotka saattaisivat ilman lahjoittajien joulumieltä jäädä ilman joululahjaa. Keräys on järjestetty Tammerkosken Nuorkauppakamarin toimesta yhdessä Tampereen ev.lut seurakunnan kanssa jo vuosien ajan, ja seurakunnan tiimi on vastannut lahjojen jakamisesta Tampereen seurakunnan kautta, mutta myös Tampereen sosiaalitoimen ja eri yhteistyöjärjestöjen asiakkaille.

Vuonna 2022 haluamme keskittyä rahalahjoituksiin, sekä lahjakortti-lahjoituksiin, perinteisten joululahjojen sijaan. Keräyksen uudistamiseen on vahvasti vaikuttanut se, että vapaaehtoisvoimin toteuttava keräys on kasvanut viime vuosina valtavasti - auttamisen halu on suuri! Keräyksen jatkaminen on meille tärkeää, ja siksi tänä vuonna koetetaan uutta lähestymistapaa, jotta keräystä saadaan jatkettua. Haluamme myös tuoda esiin ekologisemman tavan keräyksen toteuttamiseen, vähentämällä turhan materian määrää. Monesti myös perheille lahjakortit ovat kohdennetumpi ja mieluisampi vaihtoehto. He voivat valita itse, mitä haluavat lapselle. Perheille ei siis lahjoiteta rahaa, vaan rahalahjoituksilla hankitaan myös lahjakortteja. Rahakeräys toteutetaan Kotimaanavun keräysluvalla.

Keräysaika ja osallistuminen

Vuonna 2022 lahjoitusaika on 13.11-11.12. Yrityshaasteen kautta mukaan ilmoittautuneiden lahjakortit noudamme keräyspisteiltä maanantaina 12.12. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen löytyy Osallistu Keräykseen-sivulta. Sivulta löytyy tiedot myös keräykseen sopivista lahjakorteista ja keräyspisteistä.

Keräykseen osallistujat

Keräykseen osallistumaan toivotaan erityisesti Tampereen alueen yrityksiä tai muita organisaatioita. Myös yksityishenkilöt voivat osallistua. Osallistumalla yritys tai muu organisaatio saa näkyvyyttä projektin puitteissa ja auttaa Tampereen alueen lapsia saamaan paremman joulun.

Vuonna 2021 Tammerkosken Nuorkauppakamarin toteuttamaan Joulupuu-keräykseen osallistui 70 yritystä ja lahjoja kerättiin yhteensä yli 3000 kappaletta. Rahalahjoituksia kerättiin yli 40 000€.

Projektista ja tekijöistä

Joulupuu ry hallinnoi keräystä ja myöntää järjestämislupia vuosittain eri puolelle Suomea paikallisten nuorkauppakamarien ja muiden toimijoiden toteuttamaksi vapaaehtoisvoimin. Tampereen alueella keräyksestä vastaan Tammerkosken Nuorkauppakamari, ja lahjojen jakamisesta lapsille vastaa Tampereen Evankelisluterilainen Seurakunta.

Keräyksen toteuttamisen mahdollistavat myös muut yhteistyökumppanit. Muista yhteistyökumppaneista ja heidän panoksestaan tiedotetaan joka vuosi erikseen.

Joulupuu-projektin vetäjänä Tampereella toimii vuonna 2022 Janita Relander, janita.relander@jci.fi. 

Joulupuu-keräyksen suojelija sekä kummi

Tammerkosken Nuorkauppakamarin toteuttamalla Joulupuu-keräyksen suojelija on perinteisesti ollut Särkänniemi. Keräyksellä on ollut myös vuosittain vaihtuva kummi, joka toimii keräyksen tukijana ja kasvoina paikallisesti. Kummi on tyypillisesti pirkanmaalainen julkisuuden henkilö, joka auttaa keräyksen tunnettuuden parantamisessa ja haastaa alueen toimijat tekemään lahjoituksia. 

Aikaisemmin kummeina ovat toimineet:

  • 2022: Suojelijana Särkänniemi
  • 2021: Sointu Borg and Viivi Altonen
  • 2020: Niko ja Santtu
  • 2019: Marko Anttila ja Jenni Hiirikoski
  • 2018: Heikki Silvennoinen
  • 2017: Armi Toivanen
  • 2016: Jutta Gustafsberg
  • 2015: Eila Roine
  • 2014: Jonne Aaron