Usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia

 

Kuinka lahjoitukset ja lahjakortit jaetaan?

Keräys päättyy vuonna 2022 11.12. ja lahjoituksia aloitetaan jakamaan heti seuraavalla viikolla Tampereen ev.lut. seurakunnan toimesta.

Miksi Joulupuu-keräys järjestetään?

Joulupuu-keräyksellä kerätään joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka saattaisivat muuten jäädä kokonaan ilman joululahjoja. Tampereen keräyksessä kaikki keräykseen lahjoitukset toimitetaan Tampereen ev. lut. seurakunnille. Kyseessä ei kuitenkaan ole uskonnollisesti sitoutunut keräys, vaan seurankunta jakaa lahjoituksia vuosittain esimerkiksi paikallisen sosiaalihuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille. Keräyskohteet vaihtelevat paikkakunnittain. Joulupuu-keräys on toteutettu joka joulu vuodesta 2000 alkaen. Lisätietietoja laajemmin valtakunnallisesta keräyksestä www.joulupuu.org

Kuka Joulupuu-keräykseen voi lahjoittaa?

Kuka tahansa saa tuoda lahjoituksen joulupuu-keräykseen. Keräykseen voivat osallistua yksityiset lahjoittajat, yritykset, organisaatiot ja yhteisöt. Keräykseen lahjoittamiseen ei tarvita lupaa paikallisjärjestäjältä tai Joulupuu ry:ltä.

En asu millään keräyspaikkakunnalla. Voinko osallistua Joulupuu-keräykseen?

Voit osallistua keräykseen sähköisellä rahalahjoituksella osoitteessa www.ejoulupuu.fi, jossa voit valita minkä paikkakunnan keräykseen haluat osallistua. Yhtä lahjapakettia vastaava summa on 20-50 euroa, mutta saat lahjoittaa itsellesi sopivan summan.

Miksi toivotte lahjoja paketoimattomina, avataanko paketoidut lahjat?

Turvallisuussyistä ennen lahjojen luovuttamista kaikki paketoidut lahjat avataan tai ainakin niihin kurkataan. Joskus - onneksi harvoin - paketeista löytyy likaisia, rikkinäisiä tai ihan asiattomia lahjoja. Tarkoituksena on, että jokainen lapsi saisi kivan uuden lahjan ja onnellisen jouluelämyksen. Yksittäiset lahjaesineet ovat keskenään myös kovin eriarvoisia ja haluamme välttää sen, että esimerkiksi perheen toinen lapsi saisi jääkiekkopelin ja toinen superpallon. Siksi yhdistelemme pienempiä lahjaesineitä suuremmiksi lahjakokonaisuuksiksi, jotta kaikki lahjat olisivat suunnilleen samanarvoisia.

Jos lahjoja jää yli, mihin ne menevät?

Mikäli lahjoja kerätään yli tarpeen, niin keräyksen jälkeen ne jaetaan yhteistyökumppaneille mm. turvakotiin sekä hätävaraksi Jouluna annettavaksi mm. sosiaalipäivystykseen. Näin ollen jokainen lahja tulee tarpeeseen!